Segala puji bagi Allah tuhan yang Maha Esa dan selawat serta salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.

Monday, 24 November 2014

Jamu Susuk Dara: Kenapa kena pilih?

Assalamualaikum w.b.t!


Lama jugak rase tak menaip neh. Malas pon ada, malas nak type dan berfikir.
Sebenarnya sy tak minat pon blogging tapi minat nak share something. Hm. Camne tu?


Orait! See the topic kan? Tah habes2 pompuan ni nak promote jamu die.
Bukan jamu sy, sy tolong jual je. Haha!
And sy pengguna setia.


Mungkin kekadang post sy kurang menyenangkan, gambar ke, cara penggunaan ke. Tapi, itulah  kebenarannya. Setengah wanita tak tau pun yg miss v dia bermasalah, ingat normal. Tunjuk sikit ayat sentap baru nak sedor. Betol tak?
Kolot je jamu ni gayenye kan? Tapi today sy nak share apa yg sy guna setakat ni.


Produk by Jamu Susuk Dara. Ada susuk ke? Nopeyyyy. Istilah susuk tu untuk "memasukkan sesuatu". Haa gitu la sy paham.


Sy pon dulu jenis tak kisah sgt pasal penjagaan intimate ni, macam tak hamek port pun. Then, sy ada terbaca post by pengedar JSD ni yg cakap pasal keputihan. Keputihan or vaginal discharge. Pas kahwin makin banyak pulakkkkkk, maybe adalah beberapa faktor. Tak normal keputihan tu sebenonye. Pakai pantyliner tu bukan penyelesai masalah pun, mcm tadah tangki yg bocor je. Awat tak baiki tangki tu?


Produk yg digembar gemburkan utk rawat keputihan is Cool Medicated Feminine Wash ni or ringkasnya, FW. 

Dulu sy penah dengo org cakap, miss v wanita ni self cleaning n pas dengo tu sy mmg tak penah pkai la ape2 pencuci intimate. Sebab takut side effect kimia. So, pas baca butir2 fw yg katenye berubat tu, sy tanye la penjualnya. Anddd the way dia treat sy cm pesakit la. Tanya ape masalah, camne keadaan keputihan tu, kering ke basah, ada gatal2 ke tidak, selalu basahhh ke kering miss v tu.


At 1st, tekejut jugak, malu pun ade, tp die kate as procedure, and nak tentukan kesesuaian produk, kena consult dlu. Fyi, produk jamu ni under control. Terlebih dos x elokkk, terkurang dos xde kesan. Cara penggunaan pon spesifik. Haaaa, kalau maen beli je kat kedai jamu yg berlambak lambak jamu tu, camne? Mmg ada tulis cara penggunaan, tapi sesuai ke idok nak guna? Boleh ke campur dgn herbs lain misalnya ada consume vitamin, or maybe tgh consume ubat doktor, pil perancang, slimming product. Tak baguss ok! Kita tak tahu side effect dia.


So, bila dah kena dgn keadaan sy, sy grabbb Fw dahulu. Excited lah nak pakai, siap penjual tu citer kat sy camne nak pakai, bila. Rasa dihargai sgttt. Hiihii. Then2, minggu pertama pakai mcm xde ape2. Minggu kedua makin banyak la pulokkkk. So sy tye penjual tu lg, sbb dia kate kalo ad masalah bitau so sy tanye mmg banyak ke kuar keputihan pas pakai Fw ni? So, dia explain, Fw ada herbs yg boleh menarik kuar keputihan. Walaupun pakai kat luar, tapi sebenarnya meresap! So bila sy pikir balik, mmg herba ni bersifat camtu kan. Macam kita duk tepek putih telo kat muka bg tegang, serupa la keadaannya. *kena ke idok idioms ni. HuaHua lantak!


Then, agak2 dlm beberapa minggu, tak habes lg Fw, keputihan makin lama makin hilangggg. Wowwww. Nikmat giler kot tengok masalah tu dah hilang, duk ngan hubby pun yakin. Tapi, sy ada masalah gatal2 lg. So, sy try plak pakai Masker Vagina or duk panggil mv mv mv tu. . . sbb masa 1st penjual a.k.a farra consult sy, die mmg suggest pkai dengan mv tp sy kate nak cuba fw dulu. So, hamek pulak Mv. Farra consult lg cara pakai and bila, so sy cuba. Mv ni macam bedak, tapi bukn bedak, ala2 serbuk. Boleh skrub kt tempat bermasalah misalnya, tmpt gatal2 cm ruam ke, merah2 tu kan, luke2 yg dah kering, luke penjahit pon bole, skrub ketiak bg putih, heeyyy dah cuba k, huahua! Then bole je di tepek terus tanpa bilas kat tempat gatal tu. So 1st try pakai, skrub and bilas, then lap kering2, tepek kering3 gitu, andddddddd serius tak gatal dahh. Pehhhh. Nikmat lagi. Andddddd lupe, function Mv ni untuk miss v yg sentiasa berair. Pas pakai, siyessss keringgggggg, tak gatallllllll, andddd  malu nak ckp, HAHAHAHA!


Tp Mv tu baru beli sekali bulan April ke May tah, tak habes lg. Paket kecik je pon. Jarang pakai. Dah kering tak gatal tak pakai dah. Haha. Pakai bila dgn suami je. Ekeekeke. Siyess. Dah la murah Mv tu, RM25 je.
Yang bestnyaaaa, suami pujiiiiiiiii. And support suh pakai sokmo. *winkwinkwink!


Andddd lepas tu selongkar lg produk JSD ni, banyak dah sy pakai skrang. Nanti citer lg nanti. Tak sabo! share kat kengkawan, mmg dp feedback baik punyaaaaaaaa.
Andddd sy dah pun jd agen, agen je pun tapi bercita cita nak upgrade lg. inshaAllah!! Support somi, sian die, dah la sy ni kuat habeskan duit die, tapi tak keje. Tak keje lagi maksdunye, 2 tahun lagi kat ipg nuhh. Harhar. So, bole la support sikit. Alhamdulillahhh. Ada jugak beli produk nak pakai duit collection, tak yah kaco somi. Kuikui.


Anddddd betul2 and, sy dah pun ada sikit jela testimoni customer sy n kebanyakann sahabat2 la. Kalau berminat, pm sy kat FB 
https://www.facebook.com/ayuniadyahani or whatsapp, sms @0134386346 okay! Sy cuba bantu andaaaa. Sebab mesti paham da kan kenapa konsep consultation tu?? Hihi. inshaAllah.







Jom sayang dan hargai diri kita, bukan untuk sesiapa, untuk kita jugak.
Kalau ada suami, kita dan suami. HAHAHA! Kbye!
Assalamualaikum!


JSD manis mantap dan penuh rahsia. ^_^

DONE YOUR READING? WELL, THANK YOU.
There was an error in this gadget