Segala puji bagi Allah tuhan yang Maha Esa dan selawat serta salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.

Sunday, 1 September 2013

Perlis, kau curi hatiku.

IPG Perlis.

Takdir Allah menetapkan saya untuk berada di bumi Perlis selama tempoh dikehendakiNya.
Perlislah negeri pertama saya berhijrah.
Pahang dgn Perlis memang sangat jauh n sepanjang hidup sebelum ini tak pernah sampai pon ke Perlis.

Perjalanan sebagai pelajar di IPG Perlis  or maktab yg selalu kami sebut, terpaksa ditangguhkan. Saya redha dengan ketetapan Illahi.

Di situlah kali pertama berjauhan dgn papa, mama, along, angah, amar dan afa.
1st month masuk tiap2 minggu balik Pahang. Ingat dekat ape. HeHe

Di situlah kali pertama jumpa roommates. Bilik uttuk 4 orang tapi hanya ada 2 wardrobe. Hak! Hasni, Nash, dan Jan. The best roommate ever dorang ni tau. Asyik duk gelak je. Next sem, separate. Saya duduk dgn Hasni yang comel tu. Die hard fan Korean! HiHi. Nak dekat 4 sem duk dia. Alhamdulillah dapat duduk dgn seorang sahabat yg baik macam dia.

Di situlah kali pertama berjumpa dengan 24 classmates yg sangat2 happening!! Mostly from utara dan yg jauh2 saya ni ada la dua tiga orang aje. Kekadang jelez dgn dorang tiap2 minggu bole balik. HeHe.

Di situlah saya berjuma dengan Mr. Right! HiHi. My lovely husband Muhammad Faizal bin Saadon. Ada saya mention dalam entry taun 2012 hari tu, My Destiny. Better to find out! Malu. Kikiki.
Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan jodoh saya. 

Di situlah saya menangis, ketawa, jatuh tangga dalam gelap, jatuh longkang, baldi jatuh dari aras 2 then pecah, henpon tgl dalam taxi n bejaya dselamatkn hero TESL A, purse hilang kene curik, dll. 

Di situlah saya 1st time main bola baling, tennis, softball n swimming pakai swimmingsuit which sekali je penah pegi pon. HaHa! 

Di situlah saya mula menceburi bidang lakonan. Wakaka~ Ada ka saya kena jadi Lady Mcbeth utk taeter The Tragedy of Macbeth. Ok, lawak bila tengok balik video lakonan. HaHaHa! Malu nak tnegok dah!

Di situlah saya mula menceburi bidang tarian juga iaitu tarian tradisional. Belajaq sendiri je pon dengan member2 and buat persmbahan utk Tesl Night Dinner. Time tu pakai kebaya dgn pario kau haa. Kasut killer high heel beli on9 smgt gitu. KahKah! *Budak baru nak up. LaLaLa

Kalau nak ingat satu2 memanggg jenuh la  nak ceghita suma. Apa2 pon, henjoy sangat dapat pengalaman belaja di IPGK Perlis ni. 
*Will never forget 'musim luruh' bila bunga2 yang cantik dari pokok beguguran gitu. HaHa! Sangat rare ok.

I have to go coz of several reasons. 
I know Allah put me on this way for my own good.
Gonna miss everything from there.
New place, new adventure. 
Hope everything will be much2 better.
InsyaAllah. 
Percaya dengan qada' dan qadar Allah. ;)
DONE YOUR READING? WELL, THANK YOU.
There was an error in this gadget